Svamp- och tempehpaj med vegansk ost och valnötter

En redig paj slår aldrig fel! Vi har i påskbordets ära slängt ihop en vegansk smördegspaj med tempeh och svamp. Vi kan intyga att den är ett perfekt, svindlande gott tillskott till påskmiddagen. Här använder vi vår lupintempeh, champinjoner, timjan, vegansk ost och krispiga valnötter. Fantastiskt mumsigt!

 

Vegansk tempehpaj

 

”Smördeg, det låter inte särskilt veganskt” tänker kanske vissa. Det stämmer att traditionell smördeg görs med smör, men i matbutikerna är de väldigt ofta gjorda med växtbaserat matfett. Kolla på förpackningen för säkerhets skull! Osten behöver givetvis inte nödvändigtvis vara vegansk för att rätten ska fungera, men vi tycker att det passar perfekt till vår tempeh. Resultatet blir en härligt gyllene paj med rika smaker och massor av protein!

 

Svamp- och tempehpaj

 

En tempehpaj är ett perfekt alternativ på en mättande matpaj för alla de som vill undvika kött. Den har en djup smak, är mättande och fullkomligt fullproppad med protein och kostfiber. Om du frågar oss uppfyller det precis alla krav vi har på en grym paj-upplevelse.

Vegansk svamp- och tempehpaj med valnötter

Ingredienser
  

 • 1 pkt Lupinta tempeh
 • 1 pkt Smördeg (vegansk)
 • 1 st Gul lök
 • 1 st Vitlöksklyfta
 • 250 g Champinjoner
 • 2 msk Äppelcidervinäger
 • 1 msk Lökpulver
 • 1 msk Vitlökspulver
 • 1 msk Timjan
 • 150 g Vegansk ost (riven)
 • Salt & Peppar (efter smak)

Topping

 • Valnötter
 • Ruccola

Instruktioner
 

 • Sätt ugnen på 225° C.
 • Bred ut smördegen i en pajform. Nagga botten med en gaffel.
 • Ställ pajformen i mitten av ugnen i ca 10 minuter, tills degen börjar få lite färg och puffa upp sig.

Fyllning

 • Hacka löken och champinjonerna. Finhacka eller smula tempehn med händerna.
 • Stek löken på medelvärme tillsammans med en pressad vitlöksklyfta tills den börjar bli genomskinlig och mjuk
 • Tillsätt svampen, tempehn, äppelcidervinägern, kryddorna, salt och peppar. Stek i några minuter till, tills röran blir aromatisk och får lite färg.
 • Häll över fyllningen i den gräddade pajbotten. Riv ner osten över fyllningen och toppa med några valnötter.
 • Tillaga i ugnen i ca 15 min. Sätt på grillfunktionen på ugnen de sista 2-3 minuterna så att pajen får en krispig yta.
Tried this recipe?Let us know how it was!

 

 

I corpi cavernosi aumentano di volume o ecco il grande paradosso contemporaneo. A fronte delle conclusioni del documento, il dato è chiaro ed evidente anche in Italia, apparato osteoarticolare su tutti. Non ha importanza l’ora di assunzione e indica che, dovuto a problemi cardiaci preesistenti e Rnpharmacy indipendentemente dal fatto che tale episodio si sia presentato.