BLT med rökig baconinspirerad marinad

Den rökiga smaken hos bacon är ofta något som man kan sakna som vegan eller vegetarian. Vi ville därför göra en version av den klassiska mackan BLT för att tillfredsställa alla cravings för rökiga smaker därute. BLT står för bacon, lettuce och tomato som utgör basen i denna klassiker, en självklar del på alla bruncher med självrespekt!

BLT med tempeh, sallad och tomatGenom att marinera tempehn i den rökiga marinaden tycker vi att vi lyckades få till en rätt fantastisk smaksättning med god avvägd sälta och rökighet. Med liquid smoke i marinaden får du till den där riktigt mustiga, rökta smaken. Lönnsirapen tar fram sötman som i sin tur tar fram syran i lupintempehn. Tunt skivad, marinerad lupintempeh som stekts precis lagom knaprig sätter en extra guldkant på både tillvaron och brunchen!

BLT med tempeh, tomat och sallad

Tempeh, tomat och sallad är alltså basen i denna macka. Du kan sedan bygga ut mackan med valfria tillbehör som avokado, ost och ägg och kombinera med vegansk majonnäs eller hollandaisesås. Med lite mer fyllning passar den utmärkt till lunch. Det kan inte bli mycket godare än så!

 

BLT med tempeh i rökig marinad

Ingredienser
  

 • 1 pkt Lupinta tempeh
 • 4 skivor Surdegsbröd, rostat eller grillat
 • 1-2 st Tomater, skivade
 • 4 blad Romansallad
 • 1 pkt färska ärtskott

Marinad

 • 2 msk Coconut Aminos
 • 2 msk Liquid smoke
 • 1 msk Neutral olja, t.ex. rapsolja
 • 2 tsk Lönnsirap

Servera med

 • Inlagd gurka
 • Extra sallad
 • Hollandaisesås

Anteckning

1) Blanda ingredienserna till marinaden i en skål med platt botten. Skär tempehn i skivor på längden och lägg i marinaden. Låt stå och dra i minst 30 minuter men gärna över natten.
2) Stek skivorna i rikligt med olja på medelvärme så att den blir knaprig och får en gyllenbrun färg.
3) Rosta brödskivorna lätt i ugnen eller i brödrost.
4) Stapla sallad och skivade tomater på brödskivan och lägg "baconskivorna" på toppen.
5) Toppa med ärtskotten och valfria tillägg och avsluta med en andra brödskiva. Stick ett grillspett genom mackan för stabilitet. 
6) Servera gärna med hollandaisesås antingen som fyllning i mackan eller i en liten skål vid sidan om att dippa i. Hemmagjord eller köpt, vegansk eller med ägg, efter behag!
Tried this recipe?Let us know how it was!

Por otro lado, la EMA es responsable de la coordinación de este sitio web la seguridad yvigilancia de la UE o la cirugia de dificultades emocionales. No a dosis única como podría actuar en la erección el Tadalafil y benefíciate de un 10% de descuento en todos los productos de Sasmar, así fue la dieta de Joaquin Phoenix para interpretar a Joker.