Om oss

Vi skapar växtbaserade produkter tillverkade på en unik böna, med en vision om att
förändra den globala matindustrin

Framtiden är här

Lupinta skapar hälsosamma och goda produkter på lokalt odlade och skördade lupinbönor från Skåne. Vårt mål är att förse ditt dig med ett mer miljövänligt och smaskigt alternativ till kött och soja.

Därför är lupin bättre för miljön

Det finns en globalt växande efterfrågan på växtbaserade proteiner i takt med att var tionde svensk benämner sig som vegan eller vegetarian och att antalet växer. Lupinprotein är svaret på denna trend.

Lupiner är inte bara ett alternativ till kött utan också en fettsnål motsvarighet till soja, som idag utgör hela 70% av det vegetariska och veganska köttsubstituten i EU. En fördel jämfört med soja är att lupiner har minimala markbehov och kan anpassa sig utomordentligt bra till olika klimatförhållanden. Denna motståndskraft gör det möjligt att odla lupiner i Sverige där andra växter inte frodas.

Bra för miljön – och bra för dig!

Lupinbönan är inte bara bättre för miljön, den är också bättre för hälsan.

Lupin har ett fantastiskt näringsinnehåll med en hög protein- och fiberhalt. Med 16g protein per 100g är det en tredjedel av ditt RDI. Lupinbönan är också rik på B-vitamin samtidigt som en allmänt bönbaserad kost ger bättre förutsättningar i kampen mot typ II diabetes.

lupinta-recept

Vi letar efter investerare

Vi letar just nu efter modiga investerare. Människor som tror helhjärtat på hållbara initiativ och som andas och lever för just dessa. Våra partners har en brinnande passion för hälsosam och näringsrik mat som samtidigt är schysst mot miljön. Är detta du?

Marknadsföring

Självklart så vill vi också se bra ut. Vi vill fortsätta att utveckla vår kommunikation med våra supporters på en professionellt och kunnigt vis. Vi håller dessutom fast vid vår grundvärdering; Lupinta är ett företag av människor. De som köper vår produkt är alltså inte enbart kunder, de är medlemmar i Lupinta-teamet som för vår vision om en hållbar framtid framåt. Tillsammans, och enbart tillsammans, kan vi rädda världen.

Lupinta-Malmöfestivalen