Helbit grillad lupintempeh

Imponera på dina vänner nästa grillfest med en praktfullt upplagd väl grillad stek av Lupinta tempeh! Den här rätten är det perfekta bidraget till knytkalaset, grillbuffén eller en mysig vardagsmiddag på innergården. Vi skulle till och med vilja gå så långt som att du kommer ha potential att imponera på en och annan köttätare. Genom att grilla tempehn i ett stycke får du en extra krispig utsida och trevlig textur på insidan där lupinbönorna behåller sin karaktär och sammansättning utan att bli det minsta mjöliga.

När vi grillade upptäckte vi också att när vi använde en färsk rosmarinkvist som pensel för såsen spred sig en underbar arom i luften. Den lätt grillade rosmarinkvisten gav en extra smakdimension till vår tempeh. Det kan vi starkt rekommendera! När lupintatempehn fått en fin grillyta på undersidan penslade vi mer marinad på alla sidor och vände på steken.

Precis innan servering skar vi upp den färdiggrillade tempehsteken i ungefär centimetertjocka bitar. På det sättet håller den sig saftig och god på insidan. Vi serverade sedan med en klick barbecuesås, en bit libanesiskt bröd, grönsaker och ett par droppar pressad lime. Riktigt gott och superenkelt!

Grillad hel tempehfilé i ­barbequesås

Ingredienser
  

Tempehfilé

 • 1 pkt Lupinta tempeh

Marinad/sås

 • 2 msk Rapsolja
 • 2 mak Valfri färdig BBQ-sås
 • 1 msk Coconut aminos
 • 1 msk Äppelcidervinäger
 • 2 tsk Lönnsirap
 • 1 tsk Liquid smoke
 • Salt & peppar

Tillbehör

 • Libabröd
 • Färskt spenat
 • Salladsblad
 • Färsk rosmarin
 • Picklad rödlök
 • Limeskivor

Instruktioner
 

Marinad

 • Blanda ihop ingredienserna till marinaden.
 • Gör dubbel sats om du vill servera med extra sås som tillbehör

Tempehfilé

 • Ta ut tempehblocket som det är och pensla med marinaden.
 • Lägg blocket på grillen.
 • När det fått fin yta, pensla andra sidan. Använd gärna en färsk kvist rosmarin som pensel. Grilla även den sidan tills den fått fin färg.
 • Förbered bröd och salladsbädden under tiden.
 • Lägg över den färdiga filén på bröd -och salladsbädden.
 • Skär gärna upp tempehfilén i lagom skivor precis innan servering.
 • Klart att njuta tillsammans med en klick sås, grönsaker och bröd!
Tried this recipe?Let us know how it was!