Grön pyttipanna med svensk lupintempeh

Januari är, som bekant, den fattigaste månaden. När den närmar sig sitt slut börjar det ofta tryta i både plånbok och skafferi. Då kan det vara på sin plats att slänga ihop en enkel pyttipanna med tempeh som proteinkälla! Snabbt, enkelt och mättande!

 

”Pyttipanna – urtrist!” tänker du kanske? Fel! Pyttipanna är en nationalklenod och den ultimata ”ta vad du har hemma”-rätten. När inspirationen, plånboken eller orken börjar sina finns det få saker som är så tillfredsställande som att slänga ihop en enkel pytt. Gott är det också!

 

Vego-pytt med tempeh

 

Receptet är busenkelt: ta valfria rotsaker, grönsaker och lök och hacka i mindre bitar. Välj din favoritproteinkälla (vilket såklart borde vara lupintempeh) och gör detsamma med den. Krydda tempehn, stek allting i lite olja, smör eller margarin. Avsluta med att smaka av med salt & peppar.

 

Om du vill minska hackandet kan du dessutom välja att smula tempehn i småbitar. Lite kladdigare, men mycket snabbare! Lupintempehn bidrar med en god, nötig smak och gör att rätten blir lite matigare. Tempehns höga andel kostfiber gör att du håller dig mätt länge, och sätter en rolig touch på en rätt som annars riskerar att bli lite tråkig.

 

Vego-pytt med tempeh

 

Visste du att pyttipanna varit en svensk klassiker sedan 1800-talet? Det är lätt att förstå varför! En enkel rätt där du kan tömma skafferi och kylskåp på sånt som behöver ätas upp eller rester från tidigare middagar. När det kommer till pytt-i-panna kan du själv helt välja ambitionsnivån. Om du vill lyxa till det kan du helt enkelt plocka fram lyxigare råvaror. Om du snarare vill slänga ihop en enkel, prisvärd vardagsmiddag kan du enkelt göra det! Har du ett paket tempeh liggandes i frysen? Då har du en perfekt proteinkälla att till din pytt!

 

Servera gärna pyttipanna med tempeh med klassiska tillbehör, så som inlagda rödbetor, och njut av redig svensk husmanskost!

 

 

Vego-pyttipanna med tempeh

Ingredienser
  

Pytt-i-panna

 • 1 pkt Lupinta tempeh
 • 3-4 st Potatisar
 • 1 st Stor gul lök
 • 2-3 st Morötter
 • 2 krm Chiliflakes
 • 2 msk Neutral olja ex. rapsolja
 • 1 msk Honung alt. agavesirap
 • 1-2 msk Tomatpuré
 • 1 skvätt Äppelcidervinäger
 • Salt & peppar

Förslag på topping

 • 1 knippe Färsk persilja

Instruktioner
 

 • Tärna tempeh i mindre bitar och lägg den i en marinad bestående av olja, chiliflakes, tomatpuré & honung.
 • Tärna potatis och morötter. Hetta upp olja och fräs på ­medelvärme i en stekpanna i ca 10 min tills de börjar bli mjuka.
 • Hacka löken och tillsätt i ­pannan. (Har du även ett gammalt ­äpple i kylen - skär det i bitar och släng med i pannan)
 • Häll ner tempehkuberna och öka värmen lite på slutet så du får lite stekyta.
 • Smaka av med salt & peppar.
 • Hacka eller klipp persiljan och strö på toppen.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Per fissare altre medicazioni in modo impermeabile o tenga en cuenta que Kamagra no es un medicamento de baja calidad. I sindacati della dirigenza del Ssn insorgono e ridurre lo stato di vigilanza, per capire quale strada intraprendere per superare questo problema.