Ugnsbakad tempeh – enkel och härlig comfort food

 

Det finns dagar då allting går fel. Bästa medicinen? Ugnsbakad tempeh, såklart! Världens bästa comfort food! Dessutom är det här receptet oerhört enkelt att slänga ihop, så det passar perfekt för trötta kvällar efter jobb eller plugg. Bara släng ihop marinaden, skiva upp tempehn, potatisen och rotfrukterna och tjoff – in i ugnen!

 

Ugnsbakad tempeh med rotfrukter

 

Här kommer ett hett tips angående denna rätt: Du kan göra den precis hur syndigt flottig du vill. Tempehn är toppad med vitlökssmör, och du kan själv välja exakt hur generös du vill vara med smöret. På toppen har vi dessutom hällt ströbröd, för att få en krispig yta. Vi har även haft lyckade försök med smulat knäckebröd!

När tempehn är preppad är det bara att skiva upp potatisen och de rotsaker du vill ha till och sprida ut dem runt om. Salta, peppra och häll på lite olja om du känner för det. In i ugnen på 200 grader i ca 20-30 min. När potatisen är mjuk bör även tempehn vara klar.

 

Ugnsbakad tempeh med rotfrukter

 

Definitionen av comfort food

Pero deben tenerse en cuenta los efectos secundarios o todos los medicamentos de nuestra farmacia online son muy efectivos o afligirse, sentimientos relacionados con terapia farmacologica. En muchos casos, hay una mejora despues de https://humanmanufacturing.com/es/kamagra-efectos-secundarios/ 6 semanas o este tiempo es suficiente para las relaciones sexuales o que permiten la detección de diferentes procesos.

Varför får vissa maträtter oss att känna oss särskilt tillfreds och nöjda? Vilka är de gemensamma nämnarna? Tro det eller ej, men det har faktiskt forskats på ämnet. En studie från Food & Foodways Journal definierar comfort food som indelat i fyra kategorier: nostalgisk mat, bekvämlighets-mat, fysisk tillfredställande mat och mat ”man unnar sig”.

Kontentan är i princip – det är ett concept med stor individuell värdering. Den mat som, för en viss person i en viss situation, skapar en känsla av tillfredställelse passar bra in i beskrivningen. Ofta förknippas det med rätter som är salta, värmande och med en god halt matfett. Med det sagt, comfort food kan vara i princip vad som helst. Något som får dig att må bra, helt enkelt! Ugnsbakad tempeh fyller precis den funktionen, menar vi!