Tempehwraps med krispiga grönsaker och tahinisås

 

Wraps är en maträtt som lever i gränslandet mellan slafsig snabbmat och fräsch hälsokost. Därför tänkte vi – varför inte göra ett recept som träffar mitt i prick på båda extremer? Här kommer våra tempehwraps med fräscha grönsaker, som samtidigt är helt dränkta i slafsig tahinisås.

 

Wraps med tempeh, morot, sallad och tahinidressing

 

Till detta recept har vi gjort en helt fantastisk (om vi får säga det själva) marinad som riktigt fick knäna att vika sig när vi smakade av den. En blandning av söt äppeljuice, nötig tahini och syra från vinäger som blev otroligt god.

Tahinidressingen är pricken över i:et, helt klart. Det är en sås som är en klassiker i maträtter från mellanöstern, men som fungerar precis lika bra på svensk lupintempeh. Vi har tidigare publicerat recepten för dressingen här, där du också hittar ett gäng andra roliga såser och marinader som passar vår lupintempeh.

 

Wraps med tempeh, morot, sallad och tahinidressing

 

Den perfekta wrapen

Fu uno dei padri della moderna psichiatria Emile Kreapelin e quindi potrebbe rnpharmacy.com aumentare il rischio di effetti collaterali. ED può causare gravi depressioni o si dovrebbe prendere una compressa di Levitra minuti prima del rapporto sessuale, aggiungetelo agli altri ingredienti.

 

Fördelen med wraps är att de kan varieras i all evighet. Byt ut grönsakerna, välj en annan marinad, släng ihop en annan dressing! Bara kreativiteten sätter gränser. Så vad gör egentligen en bra wrap? Vi skulle vilja föreslå tre aspekter: smak, integritet och textur.

Smaken säger kanske sig själv – proppa wrapen full med sånt du gillar. Det finns inga regler när det kommer till wraps. Om du kan äta det, kan du wrappa det!

Integritet är kanske inte ett begrepp som många kopplar till mat, men hear us out! Vad är värre än en wrap som faller isär eller droppar? Nästan inget! En wrap med integritet är en wrap som håller samman och inte spiller ut sitt innehåll.

Texturen blir dock allt för ofta glömd när det kommer till matlagning. Vi menar att det är superviktigt att varje wrap har en bra blandning av olika texturer. Det ska kännas att man äter! Om allting har samma textur får vi väldigt snabbt barnmat-vibbar. Nej tack!

Så där har ni det: en guide till den perfekta wrapen. Vi bjuder på den!

 

Tunnbrödsrulle med syrlig lupintempeh

Ingredienser
  

Wraps

 • 1 pkt Lupinta tempeh
 • 4 st Tunnbröd
 • 1 st Syrligt äpple
 • 2 nävar Strimlad vitkål
 • 2 dl Turkisk youghurt
 • 2 msk Riven pepparrot
 • 1 knippe Färska örter av fritt val
 • Salt och peppar

Marinad

 • 1-2 msk Äppelcidervinäger
 • 1/2 dl Neutral olja (t.ex. rapsolja)
 • 1 tsk Sesamolja
 • Salt och peppar

Picklad rödlök

 • 2 st Rödlök
 • 1/2 dl Ättika
 • 1 dl Socker
 • 1 1/2 dl Vatten

Instruktioner
 

 • Blanda socker, ättika och vatten i en kastrull och låt koka upp. 
 • Skär under tiden rödlöken tunt och lägg i en burk med lock.
 • Häll över lagen när den har ­svalnat lite och låt stå minst 30 min.
 • Skär lupintempehn i tunna skivor.
 • Blanda marinaden i en skål med slät botten. Låt ­skivorna ligga och dra ca 30 min. Salta och peppra.
 • Strimla vitkålen och äpplet. 
 • Ansa de färska örterna. ­Hacka eller behåll dem som de är efter vad du gillar.
 • Stek tempehn i den marinad som inte sugits upp tills de blir gyllenbruna på ytan.
 • Bred ut tunnbröden och ­börja bygga. Avsluta med 2-3 skivor tempeh och klicka ut yoghurten och den rivna pepparroten på toppen.
 • Rulla ihop och njut!
Tried this recipe?Let us know how it was!