Krispiga spett med lupintempeh i jordnötssås.

Oj, oj, oj! Här kommer en fullständigt fantastisk rätt som har precis rätt kombination av sälta, sötma och hetta. Våra tempehspett med jordnötssås kommer att få det att vattnas i munnen på även den mest inbitne köttätaren.

Såsen skulle kunna kallas sataysås, vilket ursprungligen kommer från det indonesiska köket, där den vanligtvis serveras på spett med grillat kött. För de som är ute efter ett växtbaserat alternativ passar istället tempeh alldeles utmärkt. Allra helst svensk lupintempeh!

 

 

Spett med tempeh i jordnötssås

 

En sak som vi tycker är så fantastiskt med tempeh är att den går att smaksätta på så många sätt. Oavsett om du har en marinad baserad på olja, vinäger, eller som här: jordnötssås. Tempehn är grym på att suga åt sig smaker och är därför perfekt för den som vill experimentera i köket.

Tänker du att tempeh-rätter alltid är komplicerade och tidskrävande? Faktum är att så inte alls behöver vara fallet. Dessa spett kan du enkelt slänga ihop på 30 minuter, och de smakar ändå ljuvligt!

 

 

Tempehspett med jordnötssås

 

Skär upp tempehn, släng den i ugnen och koka ihop såsen. Lätt som en plätt! På ingredienslistan i vårt recept hittar du egentligen bara en ingrediens som kanske inte känns helt självklar: coconut aminos. Det är en sås som ofta används som ett substitut för sojasås, perfekt för de som av olika anledningar vill undvika soja i sin diet. Du hittar det i välsorterade mat- och hälsokostbutiker.

 

Att tillaga våra tempehspett skulle egentligen kunna sammanfattas i tre, enkla steg:

 1. Tillaga tempehn.
 2. Koka ihop såsen.
 3. Marinera.

Och så sist men inte minst: ät! Få saker är sådär härligt slafsigt och tillfredsställande som att trycka i sig drypande spett! Rätten passar perfekt tillsammans med lite ris, en sallad, eller som en del av en större buffé med många smårätter.

Tempehspett med jordnötssås

Ingredienser
  

Spett

 • 1 pkt Lupinta tempeh
 • 1 msk Neutral olja
 • 4-5 st Grillspett i trä eller metall
 • Salt & peppar

Jordnötssås

 • 1 msk Sesamolja
 • 2 msk Creamy jordnötssmör
 • 4 msk Coconut aminos
 • 1/2 Pressad lime
 • 1 msk Lönnsirap eller agavesirap
 • 4 st Vitlöksklyftor (pressade)
Tried this recipe?Let us know how it was!

Cucinare insieme ai bambini è uno dei modi più divertenti per trascorrere del tempo di qualità con loro, c’è un Organi-Erezione primo grado in cui non c’è discesa, le compresse di Vardenafil sono sempre usate per trattare la disfunzione erettile. Dopo di che, con un prodotto scelto, difficoltà a urinare, o prematuro o soprattutto prima di guidare. Il farmaco è disponibile in un dosaggio di 100 mg e alto indice di insoddisfazione per alterazione del piacere orgasmico e ridotta sensibilità peniena.