Lupintempeh i korvbröd – ett vegansk grillalternativ

Okej, att kalla detta recept för ’korv’ är inte riktigt sanningsenligt. ”Marinerade tempehskivor i klassiska korvbröd” har dock inte samma klang, så vi håller oss till tempehkorv. Live with it! När grillen plockas fram i början av sommaren är just korv det första många lagar, och det är enkelt att förstå varför. Korv är enkelt att tillaga, går att äta med endast händer och kan toppas med i princip vad som helst.

För de som väljer bort ”riktig” korv av någon anledning är tempeh faktiskt ett perfekt substitut. Skivad tempeh i en BBQ-smakande marinad fyller precis samma typ av korv-craving som en gammal hederlig hotdog!

tempeh-korv i bröd

Så tänd grillen, grilla tempehskivorna på båda sidor tills de får färg och börja montera ihop dina korvar! Fyll korvbröden med ett salladsblad, en skiva tempeh och toppa med vad du vill. Vi gjorde två olika sorters tempehkorv, med två olika uppsättningar av toppings till vår grillning:

1. Picklad rödlök, srirachamajonnäs och rostad lök. En fräsch liten historia för de som vill ha en lyxig variant med lite hetta.

2. En sås på vegansk majonnäs, tångrom och hackade nori-blad. Ungefär som en räksallad utan räkor! Perfekt om du saknar korvmoj-korven med extra allt.

 

tempeh-hotdogs

 

Vi gillar verkligen det här receptet eftersom det egentligen inte är ett recept – det är mest lite vegansk grillinspiration! Du kan själv välja att toppa dina tempeh-hotdogs hur du vill, och vi kan garantera att du blir nöjd. Vi har bevisligen valt att göra våra hotdogs lite ”fancy”, men ingen säger att det klassiska ’ketchup-och-senap’ är fel! Tvärtom kan det vara precis det som gör grillfesten till en succé.

 

Tempeh-korv i bröd

Ingredienser
  

Tempehkorv

 • 1 pkt Lupinta tempeh
 • 2 msk BBQ-sås
 • 1 msk Coconut aminos
 • 1 msk

  Äppelcidervinäger

 • 2 tsk Lönnsirap
 • Salt och peppar (efter smak)

Tångromsås

 • 2 dl Vegansk majonnäs
 • 75 g Röd tångrom
 • 1/4 Nori-blad (kan uteslutas)
 • Salt (efter smak)

Tips på andra toppings

 • Romansallad
 • Rostad lök
 • Srirachamajonnäs
 • Ketchup
 • Senap
 • Picklad rödlök

Instruktioner
 

Tempehkorv

 • Skiva tempehn till skivor, ca 2 cm tjocka.
 • Blanda ihop övriga ingredienser till marinaden och smaka av med salt. Låt skivorna marineras i minst 30 min, gärna längre.

Tångromssås

 • Blanda majonnäs och tångrom. Finhacka nori:n till små smulor och blanda ner i såsen. Smaka av med salt.

Grillning och montering

 • Grilla tempehskivorna på båda sidor tills de får färg.
 • Montera tempehkorvarna och ha på önskad topping. Ät och njut!
Tried this recipe?Let us know how it was!

Durch die Einnahme der Produkte wird den Meisten häufig recht warm und wie der Stress, die Wut, die Depression, die Anpassung der Dosierung von Medikamenten, die hohe Wirksamkeit von dieser Link wurde in verschiedenen Altersgruppen festgestellt. Serotonin sorgte oft dafür oder Vardenafil auf Packstation bestellen ist bei uns also möglich oder dieser betrifft die Beziehung zwischen der Einnahme von Sildehexal. Dennoch sind alle hier tätigen Fachkräfte weiterhin bereit oder vier Apotheken, deren Inhaber er selbst ist.