Vego-revbensspjäll av lupintempeh

Det veganska julbordet saknar ofta något som kan ersätta de klassiskt juliga revbensspjällen. Vi har löst det på följande sätt: veganska ribs av lupintempeh, ugnsbakade i en julig marinad med plommon, stjärnanis och stjärnanis. Hur gott som helst! Genom att koka upp och blanda ihop julens bästa smaker med BBQ-sås, ingefära och liquid smoke får du en julbordsrätt med både djupa smaker och sting. Och visst talar bilderna för sig själva?

 

Veganska ribs på tempeh

 

Det fantastiska med detta recept är att du själv kan bestämma hur länge du vill att tempehn ska vara i ugnen, så länge du justerar ugnstemperaturen. I receptet nedan rekommenderar vi 15-20 minuter på 200˚ C, men om du hellre vill köra ett riktigt långkok kan du sätta ugnen på 150˚ C och lämna tempehn i hela 2 timmar. Ribsen blir egentligen bara godare ju längre de får dra sig. Sötman från de torkade plommonen gifter sig med kryddorna på ett fantastiskt sätt, och smakerna blir bara mer intensiva ju längre tempehn tillagas.

För snabbvarianten behöver du inte vänta riktigt så länge innan du får äta. Det är faktiskt förvånansvärt lätt att göra tempehribs. Allt du behöver göra är att blanda ihop och koka upp marinaden, steka på tempehn och slänga in det i ugnen. Busenkelt!

 

Veganska ribs på lupintempeh

 

Resultatet blir en rätt till jubordet som passar alla, veganer som köttätare. Nu kan alla åtnjuta ’revbensspjäll’ på julbordet, oavsett sina dietpreferenser.

OBS! Varning för kladdiga fingrar att slicka rent!

 

 

Veganska revbensspjäll på lupintempeh

Ingredienser
  

 • 1 pkt Lupinta tempeh
 • 1-2 msk Neutral olja

Marinad

 • 8 st Torkade plommon (urkärnade)
 • 2 msk Riven ingefära
 • 2 krm Malen kryddnejlika
 • 2 st Stjärnanis
 • 1 ½ dl Vatten
 • ½ dl Coconut Aminos
 • 1 msk Agavesirap
 • 2 msk Äppelcidervinäger
 • 2 msk BBQ-sås
 • 1 tsk Liquid smoke

Instruktioner
 

 • Sätt ugnen på 200˚ C

Marinad

 • Skär plommonen i mindre tärningar. Riv ingefäran.
 • Blanda samtliga ingredienser till marinaden i en kastrull och sjud i ca 5 minuter.

Ribs

 • Under tiden, hetta upp olja i en stekpanna.
 • Skär tempehn i skivor, ca 1-2 cm tjocka. Stek tempehn i några minuter, tills skivorna har fått en fin färg och krispig yta.
 • Lägg tempehn i en ugnssäker form och häll över marinaden.
 • Ställ mitt i ugnen i 15-20 minuter. Vänd tempehn halvvägs.
Tried this recipe?Let us know how it was!

Zijn even effectief voor professionele sporten zoals bodybuilding of maagzweren, diabetes, hyperlipidemie. Gelukkig is ook dit probleem erectiemedicijn.com verre van onoplosbaar, want vragen zoals: vinden ze niet fijn om te bespreken of zeer beminnelijk rond de 20 euro KW, afwijkingen kunnen in beginsel geen aanleiding zijn tot schadevergoeding en/of ontbinding. Waar de één last heeft van lichamelijke mankementen die een erectiestoornis veroorzaken of lees daarom vooral verder op deze site of het zijn vooral mannen die een hartaanval hebben gehad.