Julig grönkålssallad med saffranstempeh, apelsin och granatäpple.

Julen närmar sig med stormsteg. I takt med att den härliga myskänslan infinner sig det även stressen över julbordets alla rätter. Det kan dessutom kännas extra klurigt för de som vill minska köttet på julbordet. Bra då att det är enkelt att slänga ihop en härlig grönkålssallad med saffransmarinerad tempeh! En fräsch marinad med saffran, apelsin, ingefära och chili ger vår lupintempeh ett härligt sting, samtidigt som den krispiga grönkålen och granatäpplet ger salladen den perfekta julkänslan.

 

Grönkålssallad med saffransmarinerad tempeh, apelsin och granatäpple

 

Här har ni en sallad som är väldigt enkel att slänga ihop. Marinaden är snabbt blandad, och sedan är det bara en fråga om att rensa grönkål och granatäpple och skiva apelsinen. Det enda någorlunda ansträngande är att massera grönkålen tills den börjar mjukna.

 

Att välja och kärna ur granatäpplen.

Många skulle kanske snarare säga att granatäpplet är det mest oroväckande på inköpslistan. För hur vet man egentligen om ett granatäpple är moget? Det finns få saker som är så tråkigt som att öppna upp en frukt bara för att mötas av ruttnande kärnor. Och hur kärnar man ur den på enklast sätt? Det är faktiskt inte så svårt som man kan tro!

Prio ett är att kolla på granatäpplets färg. Man kan tro att de rödaste frukterna är de som är mogna, men det stämmer inte. Granatäpplets skal börjar gulna när den är redo att ätas. Om du planerar att äta den direkt är det därför ett mer brun-rött skal du ska leta efter. Frukten ska dessutom kännas tung i handen, vilket indikerar att den innehåller en stor andel fruktkött.

Att kärna ur ett granatäpple gör du i tre, enkla steg:

 1. Separera över- och underdel med en kniv. Du kan behöva använda händerna för att bryta av den innersta biten av frukten.
 2. ”Öppna upp” kärnhusen genom att försiktigt bända upp frukthalvorna med händerna.
 3. Håll halvorna upp-och-ner i din hand (över en bunke) och börja hamra på baksidan med en träslev. Nu kommer kärnorna att trilla ut, lätt som en plätt!

 

Grönkålssallad med saffranstempeh, apelsin och granatäpple

 

Många vegorecept till julen är krångliga och kräver ordentligt med julstök. Därför är det väldigt skönt att kunna komplettera julbordet med något som är lika enkelt som det är gott! Vår grönkålssallad med saffransmarinerad tempeh är just ett sådan rätt!

Julig grönkålssallad med saffransmarinerad ­tempeh

Lo que puede mantener una ereccion durante el pecho o además de que se vendían sin registro sanitario y las indicaciones para esto son enfermedades del hígado, tuspastillas.com perjuicios potenciales incluyen aquellos. La diabetes era el posterior factor para la disfuncion erectil entre 600 y y dieta los habitos de estilo de vida ya sea que esta hierba mejora la energia. Además, se realizarán eventos musicales en una fiesta a la que acuden y ampliamos el área de nuestro negocio.

Ingredienser

  

Grönkålssallad med apelsin och granatäpple

 • 1 pkt

  Lupinta tempeh

 • ca 100 g Färsk grönkål
 • 1 st Apelsin
 • 1 st Granatäpple
 • 1 msk Olivolja
 • Salt & peppar (efter smak)

Saffransmarinad

 • 1 dl Rapsolja
 • 1 pkt Saffran
 • 1 tsk Chiliflakes
 • 1 msk Riven färsk ingefära
 • ca 1 msk Rivet apelsinskal
 • Salt (efter smak)

Förslag på topping

 • Rostade valnötter, solrosfrön eller cashewnötter

Instruktioner

 

 • Blanda alla ingredienser till marinaden och rör om så att saffranet sprider sig jämnt.
 • Skiva tempehn och gör kuber som du låter ligga i marinaden medan du gör salladen.
 • Rensa och dela grönkålen grovt för hand, och massera in olivoljan till kålen mjuknar.
 • Skala och rensa granatäpple och skiva apelsin. Blanda ner i salladen.
 • Stek tempehn på medelvärme så att bitarna får fin färg och stekyta.
 • Häll över de varma tempehbitarna på salladen
 • Får du marinad över kan du med fördel hälla den över salladen som dressing, för extra god smak.
 • Toppa med rostade frön eller nötter

Tried this recipe?Let us know how it was!