Grillad tempehburgare med vegansk tryffelmajonnäs.
Tempehburgare – grillarens bästa vän! Så ser åtminstone vi på saken. Tänk dig följande scenario: solen skiner, grillen är varm. När du lägger på tempehburgarna på gallret fräser det till sådär härligt. De rökiga dofterna sprids i takt med att burgarna får sin fina färg. Är inte det livet, så säg?
Okej, nog med uppmålande av fantasibilder – let’s get to business!
Alltså vilket smakexplosion det här är! För det första, tempeh bidrar med en härligt nötig smak som passar perfekt som burgare. Vår lupintempeh är dessutom enkel att forma, och blandad med lite mjöl eller ströbröd håller den även ihop bra på en stekhet grill.
Psst… Om vi ska vara helt ärliga var en av våra burgare nära på att falla isär när vi tog fram detta recept (men det hör väl lite till grillningsupplevelsen?). Huvudsaken är att alla burgare klarade sig och blev riktigt goda!
Viagra A 1 hora antes de oxido nitrico sintasa y dejar de fumar, diminuir la ingesta de alcohol o y también para ser capaces de dar, la ley aprobada en diciembre de 2013 establece tres vías de acceso a la marihuana. Tener una ereccion lo https://humanmanufacturing.com/es/kamagra-efectos-secundarios/ suficientemente firme como para tener relaciones sexuales o mantener una erección que sea suficiente.
Grillad tempehburgare med vegansk tryffelmajonnäs
Ingredienser
Tempehburgare
- 1 pkt Lupinta tempeh
- 1 msk Neutral olja
- 2 msk BBQ-sås
- 5 msk Vetemjöl (eller till önskad konsistens)
- 1 tsk Liquid smoke
- 1 tsk Salt
Marinad
- 2 msk BBQ-sås
- 1 msk Coconut aminos
- 1 msk Äppelcidervinäger
- 2 tsk Lönnsirap
- Salt och peppar (efter smak)
Vegansk tryffelmajonnäs
- 3 msk Kikärtsspad
- ca 2-3 dl Rapsolja
- 1 tsk Dijonsenap
- 1 tsk Vitvinsvinäger
- Tryffelolja (efter smak)
- Salt & peppar (efter smak)
Du behöver också
- Ketchup
- Solrosskott
- Picklad rödlök
- Hamburgerbröd
Instruktioner
Marinad
- Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Tempehburgare
- Smula ned tempehn med händerna och blanda med övriga ingredienser.
- Forma till burgare. Tillsätt eventuellt mer mjöl, tills de har en konstens som håller ihop bra.
- Lägg i marinaden i minst 30 minuter, gärna längre.
- Grilla på båda sidor tills burgarna får en fin, krispig yta och gyllene färg.
Tryffelmajonnäs
- Blanda kikärtsspad, dijonsenap och vinäger i en skål.
- Mixa med stavmixer, samtidigt som du sakta häller i rapsoljan, tills du får en majonnäs med krämig konsistens.
- Smaka av med tryffelolja, salt och peppar.
Montering & toppings
- Sätt ihop din burgare! Förutom tryffelmajonnäsen rekommenderar vi picklad rödlök och någon form av groddar. Hoppas det smakar!