Go Back
+ servings

Bao buns med grönsaker och Lupinta tempeh

En smakrik rätt med ångade bao buns & krispig, friterad lupintempeh
Portioner 2

Equipment

  • Bambukorg eller ångkorg

Ingredienser
  

  • 1 paket Lupinta Tempeh Stekt och glaserad
  • Rödkål
  • Vårlök
  • Gurka
  • Sesamfrön
  • Koriander

Bao buns

  • 25 g Jäst
  • 2,5 dl Vatten 37 °C (Fingervarmt)
  • 1 msk Neutral olja
  • 1 msk Socker (Kan uteslutas)
  • 0,5 tsk Salt
  • 5,5 dl Vetemjöl + 0,5 dl för bakning

Glaze

  • 2 dl äppeljuicekoncentrat
  • 0,5 dl Balsamvinäger
  • 1 dl Neutral olja
  • 3 msk Ingefära riven
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 1,5 msk salt
  • 1,5 msk majsstärkelse (Kan uteslutas)

Instruktioner
 

  • Skär upp 1 paket Lupinta tempeh i jämnstora bitar. Hetta upp olja i en hög kastrull eller fritös. Fritera/Stek tempehbitarna tills de har fått en fin, gyllenbrun färg.

Glaze

  • Blanda ihop alla ingredienser och vispa tills du får fram en slät glaze. Täck tempehbitarna i glaze och låt stå. 
  • Om du vill göra glaze:n tjockare, koka upp i en kastrull, tillsätt majsstärkelse och rör om.

Bao Buns

  • Blanda jästen med vatten, olja och socker. Rör om tills jästen har löst upp sig. Sätt åt sidan i 2-3 minuter.
  • Lägg till mjöl och salt. Arbeta ihop smeten i ungefär 5 min. Täck och låt jäsa i ca 1 timme.
  • När jäsningen är klar, arbeta ut degen på en mjölad bänk och skär i ~14 bitar.
  • Med en kavel, platta bitarna till tunna, ovala former.
  • Pensla ovansidan av bitarna och vik de längs mitten. Täck och låt vila i ytterligare 10-15 minuter.
  • Under tiden, fyll måttligt med vatten i en kastrull och koka upp.
  • Lägg bakplåtspapper i botten av bambukorgen / ångkorgen. Fördela degknytena jämnt (ungefär 4 per lager).
  • Placera ångkorgen över det kokande vatten och ånga i ca 5 minuter. Sätt åt sidan och låt svalna i 1 minut. Upprepa med resterande degknyten.

Toppings & servingstips

  • Hacka eller skiva grönsakerna fint.
  • Fyll dina bao buns med tempeh & grönsaker. Toppa med hackad koriander och sesamfrön.
Keyword bao buns, deep-fried tempeh
Tried this recipe?Let us know how it was!