Loopy Rice
Den ultimata poké bowl:en, med friterad och glaserad Lupinta lupintempeh, grönsaker och srirachamajonnäs. En match made in heaven!
- 1 paket Lupinta Tempeh stekt, friterad eller ugnsbakad och glazerad
- Morot strimlad
- Rödkål strimlad
- Rostad lök
- Sesamfrön
- cilantro
- sushi rice tillagat
Vinäger mix för riset
- 1 dl Risvinäger
- 0,5 dl socker
- 0,5 dl vatten
- 1 tsk salt
Srirachamajonnäs
- 2 tsk sriracha
- 2 tsk sirap
- 4 msk majonnäs
- salt & peppar
Glaze
- 2 dl äppeljuicekoncentrat
- 0,5 dl Balsamvinäger
- 1 dl neutral olja
- 3 msk ingefära finriven
- 0,5 tsk sambal oelek
- 1,5 msk salt
- 1,5 msk majsstärkelse (Kan uteslutas)
Koka sushiris efter instruktionerna på förpackningen. Låt svalna.
Skär upp 1 paket Lupinta tempeh i jämnstora bitar. Hetta upp olja i en hög kastrull eller fritös. Fritera tempehbitarna tills de har fått en fin, gyllenbrun färg.
Förbered glaze:n: Blanda ihop alla ingredienser och vispa tills du får fram en slät glaze. Om du vill göra glaze:n tjockare, koka upp i en kastrull, tillsätt majsstärkelse och rör om.
Täck tempehbitarna i glaze och låt stå.
Mixa ihop ingredienserna till srirachamajonnäsen. Smaka av med salt och peppar.
Mix the ingredients of the sriracha mayo. Salt & pepper to taste.
Strimla grönsakerna tunt.
Servera bowl:en med riset i botten. Toppa med strimlade grönsaker, lupintempeh, rostad lök, sesamfrön, koriander och srirachamajonnäs.
Keyword deep-fried tempeh, loopy rice, poke, poke bowl, sriracha mayo