Go Back
+ servings

Spaghetti och Köttfärssås

Portioner 10 personer

Ingredienser
  

Tempehfilé

  • 750 g Lupinfilé

Sås

  • 10 medelstora Morötter
  • 1 stor Gul lök
  • 2 teskedar Finhakad vitlök
  • 1 gäng Selleri
  • 300 g Tomatpuré
  • 1 burk Krossad tomat
  • 50 ml Mjölk 3%
  • 2 msk Rapsolja
  • Salt och peppar

Tillbehör

  • 1 kg Spaghetti
  • 1/4 tsk Torkad timjan
  • 1/4 tsk Torkad oregano
  • 300 ml Vatten

Instruktioner
 

Sås

  • Hacka lök, morötter och selleri och stek i olja i het stekpanna
  • Tillsätt tomatpuré, timjan och oregano och fräs i cirka 10 minuter
  • Tillsätt de krossade tomaterna med 300 ml vatten och låt den koka i cirka 1 timme på medelhög temperatur

Tempehfilé

  • Efter 50 minuter börjar du smula lupinfiléen och stek i olja i en annan stekpanna. Salta och peppra
  • Koka upp vatten i en kastrull och koka pastan enligt förpackningsinstruktionerna
  • Blanda lupinfiléen och såsen med mjölk - du vet att såsen är klar när den tjocknat
  • Lägg lupinfiléen och såsblandningen ovanpå din pasta
  • Redo att njutas!
Tried this recipe?Let us know how it was!