Lägg grillspetten i vatten i 30 min
Sätt ugnen på 200 grader.
I en liten kastrull, blanda ingredienserna till yakitori-såsen tillsammans med den gröna delen av en vårlök. Koka upp och låt sjuda på låg värme utan lock tills såsen har reducerats till hälften - ungefär i 30 minuter. Ställ åt sidan och låt svalna.
Skär upp tempehn i kuber och skär vårlöken i 2-3 cm långa bitar. Träd på tempeh och vårlök på spetten.
Lägg spetten över en djup ugnsform, så att de inte ligger mot botten av formen. Alternativt använder du en bakplåtspappersklädd plåt.
Ugnsbaka spetten i 20 minuter, vänd halvvägs.
Efter 20 minuter, ta ut och pensla på 2/3 av såsen på båda sidor av spetten. Sätt ugnen på grillfunktion och kör ytterligare 3-4 minuter, tills såsen karamelliseras.
Lägg över spetten på serveringsfat och täck med resterande sås. Låt smaka!