Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Såser och marinader till tempeh
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Ingredienser
Tahinidressing
2
dl
Tahini
1
dl
Vatten
1
st
Citron
(saft från)
1
st
Vitlöksklyfta
(pressad)
1/2
tsk
Salt
Chili- och ingefärsmarinad
1/2
dl
Neutral olja
(ex. rapsolja)
1
msk
Coconut Aminos
2
msk
Sesamolja
1 1/2
tsk
Chiliflakes
2
msk
Ingefära
(finriven)
1
st
Vitlöksklyfta
(pressad)
Sojafri teriyakisås
6
msk
Coconut Aminos
2
msk
Risvinäger
2
msk
Dadelsirap
(alt. lönnsirap)
1
msk
Sesamolja
(gärna på rostade sesamfrön)
1
msk
Vatten
1-2
tsk
Majsstärkelse
(alt. arrowrootpulver)
1
tsk
Ingefära
(riven)
2
tsk
Sesamfrön
(rostade)
Vegansk BBQ-sås
2
dl
Ketchup
(gärna osötad)
1/2
dl
Vitvinsvinäger
1/2
dl
Farinsocker
2
msk
Dijonsenap
1
tsk
Liquid smoke
3
st
Vitlöksklyftor
2
msk
Coconut aminos
1
msk
Paprikapulver
1
msk
Spiskummin
Instruktioner
Tahinidressing
Mixa samtliga ingredienser med en stavmixer eller i en matberedare tills den får en luftig konsistens.
Chili- & ingefärsmarinad
Riv ingefäran och pressa vitlöken. Blanda ihop med övriga ingredienser och låt stå.
Sojafri teriyakisås
Vispa ihop alla ingredienser utom stärkelsen i en kastrull och låt dem sjuda i ca 2 min.
Vispa ner stärkelsen lite i taget, tills såsen har tjocknat till den konsistens du vill ha.
Vegansk BBQ-sås
Blanda ihop alla ingredienser och låt puttra på låg värme under lock i 20-25 minuter. Om såsen blir för tjock kan du späda ut den med lite vatten.
Tried this recipe?
Let us know
how it was!