Go Back

Såser och marinader till tempeh

Ingredienser
  

Tahinidressing

  • 2 dl Tahini
  • 1 dl Vatten
  • 1 st Citron (saft från)
  • 1 st Vitlöksklyfta (pressad)
  • 1/2 tsk Salt

Chili- och ingefärsmarinad

  • 1/2 dl Neutral olja (ex. rapsolja)
  • 1 msk Coconut Aminos
  • 2 msk Sesamolja
  • 1 1/2 tsk Chiliflakes
  • 2 msk Ingefära (finriven)
  • 1 st Vitlöksklyfta (pressad)

Sojafri teriyakisås

  • 6 msk Coconut Aminos
  • 2 msk Risvinäger
  • 2 msk Dadelsirap (alt. lönnsirap)
  • 1 msk Sesamolja (gärna på rostade sesamfrön)
  • 1 msk Vatten
  • 1-2 tsk Majsstärkelse (alt. arrowrootpulver)
  • 1 tsk Ingefära (riven)
  • 2 tsk Sesamfrön (rostade)

Vegansk BBQ-sås

  • 2 dl Ketchup (gärna osötad)
  • 1/2 dl Vitvinsvinäger
  • 1/2 dl Farinsocker
  • 2 msk Dijonsenap
  • 1 tsk Liquid smoke
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 2 msk Coconut aminos
  • 1 msk Paprikapulver
  • 1 msk Spiskummin

Instruktioner
 

Tahinidressing

  • Mixa samtliga ingredienser med en stavmixer eller i en matberedare tills den får en luftig konsistens.

Chili- & ingefärsmarinad

  • Riv ingefäran och pressa vitlöken. Blanda ihop med övriga ingredienser och låt stå.

Sojafri teriyakisås

  • Vispa ihop alla ingredienser utom stärkelsen i en kastrull och låt dem sjuda i ca 2 min.
  • Vispa ner stärkelsen lite i taget, tills såsen har tjocknat till den konsistens du vill ha.

Vegansk BBQ-sås

  • Blanda ihop alla ingredienser och låt puttra på låg värme under lock i 20-25 minuter. Om såsen blir för tjock kan du späda ut den med lite vatten.
Tried this recipe?Let us know how it was!