Go Back

Veganska revbensspjäll på lupintempeh

Ingredienser
  

  • 1 pkt Lupinta tempeh
  • 1-2 msk Neutral olja

Marinad

  • 8 st Torkade plommon (urkärnade)
  • 2 msk Riven ingefära
  • 2 krm Malen kryddnejlika
  • 2 st Stjärnanis
  • 1 ½ dl Vatten
  • ½ dl Coconut Aminos
  • 1 msk Agavesirap
  • 2 msk Äppelcidervinäger
  • 2 msk BBQ-sås
  • 1 tsk Liquid smoke

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200˚ C

Marinad

  • Skär plommonen i mindre tärningar. Riv ingefäran.
  • Blanda samtliga ingredienser till marinaden i en kastrull och sjud i ca 5 minuter.

Ribs

  • Under tiden, hetta upp olja i en stekpanna.
  • Skär tempehn i skivor, ca 1-2 cm tjocka. Stek tempehn i några minuter, tills skivorna har fått en fin färg och krispig yta.
  • Lägg tempehn i en ugnssäker form och häll över marinaden.
  • Ställ mitt i ugnen i 15-20 minuter. Vänd tempehn halvvägs.
Tried this recipe?Let us know how it was!